Wie zijn wij? 

Zoë Idema

Tot een paar jaar geleden was ik nog de typische manegeruiter die een uurtje paardrijdt in een grote groepsles en stiekem droomt van een baan als instructeur en heel graag een eigen paard wilt. Ondanks dat het enige wat ik van paarden wist was hoe ik ze kon opzadelen en berijden...

In een tussenjaar bood zich de mogelijkheid aan om een zomer in Tsjechië buitenritten te begeleiden. Hier heb ik ontzettend veel geleerd over rijden, grondwerk, huisvesting en verzorging van paarden. Toen ik terug kwam in Nederland kon ik op een manege aan de slag en via hen heb ik mijn instructeursdiploma mogen behalen. 

Inmiddels heb ik me verdiept in het natuurlijk houden en verzorgen van paarden en geef ik met veel plezier les op een kindermanege waar bitloos gereden wordt en paarden 24/7 in een kudde op de paddock staan. Ook heb ik mijn eigen Curly Horse.

zoe_idema@live.nl

06-3317 6183

Marloes Biel

Als klein meisje kwam mijn grote droom in vervulling: ik mocht eindelijk gaan paardrijden! De eerste jaren bestonden uit simpelweg rondjes rijden en opvolgen wat de instructeur me opdroeg. Langzaamaan begon ik te twijfelen of ik het paardrijden nog wel zo leuk vond.

Gelukkig kwam ik als 12-jarige terecht bij een instructeur die mij actief meenam in het leerproces, samen met mij doelen stelde. Ze gaf me verantwoordelijkheid en de ruimte om nieuwe dingen uit te proberen. Dit maakte dat ik mijn plezier in het paardrijden weer helemaal terug vond, fanatieker dan ooit! Precies dat plezier door middel van samenwerking en het ontdekken van nieuwe dingen wil ik anderen graag meegeven in de omgang met paarden.

Om dit te kunnen doen heb ik vier jaar opleiding gevolgd aan de Freestyle Academy van Emiel Voest waar ik ook de ORUN gehaald heb. Ik geef zowel les aan volwassenen als kinderen, individueel en in groepen.  

marloesbiel@live.nl

06-2454 9663

Mariska Sneep

Ik was een van de gelukkigen die als 5 jarig meisje al mocht gaan paardrijden (ponyrijden). Dat is nu ruim 25 jaar geleden, en ik doe ik het nog steeds met enorm veel plezier! Ik heb op verschillende manier in de paardenbranche gewerkt, zo heb ik jaren mijn eigen bedrijf gehad in het geven van grond- en rijlessen en coaching met behulp van het paard.

Toen mijn zoontje werd geboren werd dit steeds moeilijker te combineren. Ik kreeg de mogelijkheid om als leidinggevende bij een ponyclub te gaan werken. Dit heb ik jaren met veel toewijding gedaan. Helaas werd deze ponyclub in 2019 gesloten en ben ik nu werkzaam in de kinderopvang.

Het lesgeven blijft altijd kriebelen. Nu ben ik het dan ook langzaamaan weer aan het oppakken. Op dit moment geef ik les aan een aantal kinderen op stal, ik hoop dat als mijn zoontje in september begint op school ik dit nog verder uit kan bouwen!

In de afgelopen jaren heb ik zoveel inspiratie opgedaan wat ik graag wil delen met jullie, en hopelijk kan ik mijn schatkist de komende jaren blijven uitbouwen samen met jullie! 

proco.philipa@gmail.com

06-29 538 168