Zoeken
  • Zoë

Lieve manegepony, wil jij mijn Valentijn zijn?

Het is bijna Valentijnsdag en al die manegepony's verdienen ook wat extra liefde! Dit is een perfecte dag voor wat leuke activiteiten op de manege.

Deel de ruiters in op hun lievelingspony's en maak iets bijzonders van de les zoals rijden met touwhalster (of op neckrope als jouw ruiters en paarden hier aan toe zijn). Je kunt een moment pakken om uit te leggen dat je met touwhalster hele zachte hulpen kan gebruiken en dat dit daardoor heel fijn kan zijn voor het paard.


Tijdens het instappen kan het leuk zijn om aan alle ruiters te vragen waarom zij zo gek zijn op hun lievelingspony. Dat is sowieso leuk om te weten, maar kan ook angstige of onzekere ruiters helpen om een spannende pony op een andere manier te zien, wanneer iemand uit de les die pony als lievelingspony heeft.


Het symbool dat hoort bij Valentijnsdag is natuurlijk het hart, dus dit figuur kun je regelmatig en in verschillende gangen laten uitrijden door de bak. Voor de beginnende ruiters is dit een leuke stuuroefening en voor de gevorderde ruiters een leuke uitdaging om het ook in snellere gangen te rijden.


Aan het einde van de les kunnen de ruiters zonder zadel uitstappen en tegelijkertijd hun pony nog heel veel knuffels geven. Laat de ruiters vijf minuten voor het einde van de les afstappen om nog een massage aan hun paard te kunnen geven. Je kunt kinderen dit op gevoel laten doen, maar een massagetechniek als T-Touch is ook zo aangeleerd.


Fijne Valentijnsdag!

19 keer bekeken