Zoeken
  • Mariska

Inspiratie uit onverwachte hoek..

Daar stond ik een uur voordat de kinderen zich kwamen melden voor de les... Ik keek naar de de bak, de pony’s stonden rustig te eten in de paddock. Zometeen komt de groep die ik al bijna twee jaar wekelijks lesgeef. Wat ga ik vandaag met ze doen?


Altijd beleef ik plezier aan het lesgeven, de afwisseling van verschillende leeftijden en niveau's houdt het uitdagend. Soms is er echter het moment dat ik écht niet meer weet wat ik moet doen met een groep. Dat komt het meest voor bij de “pubers”, kinderen in de leeftijd vanaf een jaar of 11/12. De spelletjes die ik zelf onwijs leuk vind, vinden zij niet zo leuk meer, maar ze zijn ook nog niet gevorderd genoeg om helemaal mee te nemen in de training van een paard. Hoe houd je de lessen voor deze groep leuk, leerzaam en uitdagend zonder te serieus te worden? Een vraag waar ik me regelmatig mee bezig houd, en waar we de komende tijd bij Inspiratie voor Instructeurs nog veel over zullen schrijven.

Wat willen jouw ruiters leren en ervaren?

Terug naar dat moment, een uur voordat de les begon. Eén van de meiden was er wat eerder en kwam naar me toe gerend: “Mariska! Mogen we vandaag zelf een parcours met obstakels bouwen om doorheen te rijden? Je weet wel met obstakels die we laatst hebben gebruikt in de grondwerkles!” Ik vond dit een prachtig moment. Ik maakte me al een tijdje druk hoe ik deze les in moest vullen, maar het antwoord kwam spontaan op me afgerend. Er werden onderandere een zeil, een hoepel en een paardenvoetbal gepakt.Het werd een prachtige les over het toepassen van de eerder geleerde grondwerktechnieken in het rijden. We zijn geconcentreerd geweest, hebben gelachen en mooie dingen geleerd.


Ik hou van mijn werk en loop meestal over van inspiratie. Toch kan het iedereen een keer gebeuren dat je zonder inspiratie staat zijn er altijd nog je ruiters en amazones. Wat willen zij graag oefenen, leren en ervaren? Als ze er zelf niet mee komen vraag het ze dan, ze komen met de meest mooie ideeën!

93 keer bekeken0 reacties