Zoeken
  • Marloes

Het pietenparcours 2019

De Sinterklaasspanning is om te snijden, en dat zal de aankomende week alleen maar meer worden. Voor veel jongere kinderen is het lastig om zich te concentreren nu pakjesavond bijna daar is en de oudere kinderen zijn druk met surprises en familiefeestjes. Dit lijkt niet de ideale week voor een serieuze les waarin veel informatie verwerkt moet worden, hoe maak je er een leuke thema-les van? Onze tip van dit jaar: een parcours in Sinterklaasthema.


Voor de jongere kinderen kan dit parcours in gedeeltes geoefend worden of samen afgelegd worden. De oudere kinderen kunnen dit in twee teams tegen elkaar doen. De tekening die hier onder staat is de versie voor de oudere kinderen waar twee teams tegen elkaar kunnen strijden. Als je het per onderdeel wil doen voor de jongere kinderen kan je de onderdelen wat meer verdelen over de bak. Onder de afbeelding staan de benodigdheden voor één parcours en het doel van die attributen. Om twee teams tegen elkaar te laten strijden en onderstaande afbeelding uit te kunnen werken heb je dus het dubbele nodig. Succes!


Zes balken zijn een smal straatje, al dan niet met een bocht erin.

Het zeil staat voor de gladde daken in december. Kan Amerigo stevig door blijven lopen als hij op gladde daken moet werken?

Vijf pionnen zijn een slalom van schoorstenen waar Amerigo doorheen moet voordat Sinterklaas bij de goede schoorsteen is.

Eén emmer, vijf borstels en een hoge ton (of bakje die op de bakrand kan staan). De borstels (cadeautjes) liggen op de hoge ton zodat de kinderen er vanaf de pony bij kunnen, en kunnen een stukje verderop in de emmer (schoorsteen) gegooid worden. Beginnende ruiters mogen net zo lang gooien tot ze raak gegooid hebben, als je twee teams tegen elkaar laat strijden kan je er voor kiezen het team te laten winnen die de meeste cadeautjes in de schoorsteen heeft gekregen.

Drie balken zijn een 'parkeerplaats' waar Amerigo uit kan rusten na een nacht hard werken. De beginnende kinderen kunnen Amerigo vooruit inparkeren, de gevorderde kinderen kunnen dat ook achteruit doen.


Zoals te zien op onderstaande foto werd ons pietenparcours van vorig jaar geheel in stijl afgelegd! Veel plezier dit jaar, we zijn benieuwd naar jullie foto's!


52 keer bekeken0 reacties