Zoeken
  • Marloes

De favoriete oefening van Karin: balans met behulp van een bal


Hoeveel nieuwe oefeningen je ook blijft bedenken, sommigen blijven favoriet van jou als

instructeur. Voor Karin Smeele-de Bruin is dat deze oefening met een bal die ze graag met jullie deelt. Karin geeft les op manege Wittebrug aan alle leeftijdsgroepen, op deze manege werken alleen gecertificeerd centered riding instructeurs. Naast centered riding heeft ze ook opleidingen gevolgd bij de Freestyle Academy en heeft ze haar ORUN diploma. Voor haar drie paarden heeft ze een eigen paddock paradise.


Karin stuurde ons een berichtje op Facebook met onderstaand filmpje en "misschien is dit een leuk filmpje voor op jullie pagina?". Inderdaad, van dit soort filmpjes worden wij blij!


We zien op het filmpje dat de ruiter een bal in de lucht gooit. In het begin wordt de bal omhoog gegooid als de ruiter gaat staan, in het tweede gedeelte wordt dit omgedraaid en moet de bal omhoog gegooid worden als de ruiter gaat zitten.


Karin geeft zelf aan dat deze oefening op een heel aantal vlakken nuttig is. Naast dat de balans getraind wordt en de leerling ergens anders op kan focussen dan puur het rijden (wat bijvoorbeeld bij angst kan helpen), maar ook een onafhankelijk gebruik van verschillende lichaamsdelen en vooruit denken (de bal moet namelijk iets vooruit gegooid worden).

Let op: het spreekt misschien voor zich, maar een brave pony is hierbij wel noodzakelijk.

Ben je benieuwd naar meer van dit soort oefeningen om de motorische ontwikkeling van kinderen tijdens het paardrijden te bevorderen? Er zijn nog een paar plekken vrij op de inspiratiedag "Motorische ontwikkeling en houding & zit met Ellen Veenhuizen" van zondag 2 februari bij de Prinses Maximamanege in Den Dolder. Klik hier voor meer informatie.

72 keer bekeken0 reacties