Zoeken
  • Marloes

3 keer: Wat ga JIJ leren deze week?

Nu meeste lessen niet doorgaan, en dat waarschijnlijk nog wel even zal duren, is dit de ideale gelegenheid om aan jezelf als instructeur en als ruiter te werken. In een gewone week zal je daar amper de tijd voor hebben. Het werk blijft zich opstapelen en de paarden moeten in de les lopen. Een moment voor jezelf vinden waarin jíj kan leren is dus moeilijk. Toch is het als instructeur van belang om je te blijven ontwikkelen. Laat deze periode dus het moment zijn dat je daar wél de tijd voor neemt. Wij van Inspiratie voor Instructeurs zetten drie dingen op een rij waarmee jij je als instructeur verder kan ontwikkelen.


1. Vergroot je kennis

HorseConnect verbindt professionals in de paardenwereld door heel Nederland met elkaar. Naast een netwerk waarin professionals en paardeneigenaren elkaar kunnen vinden, organiseert HorseConnect seminars voor instructeurs, behandelaars, hoefsmeden enzovoorts. Iets om in de gaten te houden voor de rest van 2020 dus!

"Wat kunnen ze mij bieden in deze corona-periode?" hoor ik je denken. Nou, heel veel kennis! Op hun website is een legio aan artikelen te vinden van verschillende professionals over onder andere training, harnachement en behandeling. Hier drie artikelen die wij zelf erg interessant vonden, klik vooral verder op de rest van de website!

>> Biomechanica: Train je oog! <<

>> Psoas deel 1: Verbeter je zit! <<

>> De neusriem, waarom zit deze bij het hoofdstel? <<


2. Train je oog

Je oog moet je blijven trainen. Dat doe je alleen maar door het te doen en de feedback van anderen te horen. Óf door de feedback te lezen in dit geval! Mireille den Hoed heeft de #TaktChallenge gelanceerd op Facebook en Instagram. Eén keer per week laat Mireille een nieuwe opdracht zien, haar volgers hebben vervolgens een week de tijd om een flimpje op te nemen. Twee van deze filmpjes voorziet Mireille eind van de week van feedback, gratis en voor niks. Daar kan jij dan weer van leren! Iedere woensdag zal er een nieuwe opdracht verschijnen op Mireille haar Facebook. Volg Mireille op Facebook en mis niks :)


3. Werk aan jezelf

De persoonlijke favoriet van Marloes is Yolanda Delport, ook wel bekend als de Rider Biomechanics Coach op Instagram. Via haar profiel en stories volg je het proces van verschillende ruiters die ze begeleidt in het verbeteren van hun houding en zit. Daarnaast plaatst ze eens in de zoveel tijd oefeningen die je makkelijk thuis kan doen en je helpen je houding en zit te verbeteren, of je bewust maken van asymmetrie in je lichaam. Dit is het perfecte instagramaccount om je de komende dagen mee te vermaken!

>> Rider Biomechanics Coach op Instagram.

Zo, dit waren onze drie tips om deze week jezelf in te verdiepen. Welke tips heb jij voor je collega-instructeurs? Hopelijk kunnen we volgende week weer een blog online zetten met JULLIE tips.

42 keer bekeken0 reacties